Ohjeita kilpailuun

Kilpailijatiedote

Alueelle yleisöllä vapaa pääsy. Myös koirat ovat tervetulleita!

KILPAILUPAIKAN OSOITE: Porvoon Ravirata Kokonniemi, Lapinniementie 12, 06100 Porvoo.

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN: Vain määräajassa tulleet ilmoittautumiset huomioidaan. Ilmoittautumisohjeet löytyvät kilpailukutsusta. Jälki-ilmoittautumista voi kysyä sähköpostiosoitteesta ratsatusseura.skurary@gmail.com. Jälki-ilmoittaumiset keskiviikkona 26.6. klo. 17.00 menessä, hinta jälki-ilmoittautumiselle 50 €.

ASIOINTI KANSLIASSA: Kanslia sijaitsee varikkoalueella katosrakennuksen vasemmassa päädyssä. Kanslia aukeaa klo 10 kilpailupäivänä ja suljetaan kilpailujen päättyessä. Kansliassa ilmoittautuessa jaetaan voilokit eli satulan alle/taakse laitettavat numerot (värillinen puoli näkyviin). Alaikäisellä tulee olla kirjallinen huoltajan lupa osallistumiseen tai huoltaja mukana kilpailuissa. Muistathan palauttaa numerolapun takaisin lähtösi jälkeen. Kanslian puhelinnumero on 050 530 4064 (käytössä vain kisapäivänä). Käytössä on myös sähköinen kanslia osoitteessa www.laukkaderby.fi. Sieltä löydät kaikki ajankohtaiset tiedot kilpailuun.

RATSASTAJAN VARUSTEET: Hyväksytty turvakypärä ja turvaliivi ovat pakolliset, näihin ei myönnetä poikkeuksia. Ratsastusjalkineiden tulee olla korolliset. Tennareiden yms. käyttö kielletty. Turvajalustinten käyttöä suositellaan. Turvaliivin tulee olla hyväksytty standardeilla EN13158 tai CE1621-2 lisättynä rintasuojuksella. Paukkuliivin käyttö sallittu, mutta alla pitää olla standardin mukainen turvaliivi. Kannukset sallittu. Raipan käyttö kielletty. Paidan tulee olla huputon. Ajolasien tai muiden vastaavien lasien käyttöä suositellaan, jottei hiekka lennä silmiin.

VERRYTTELY: Porvoon Ratsutallin ratsastuskentällä tapahtuu rauhallinen verryttely, jäähdyttely ja käyntiratsastus. Ratsastuskentällä ei saa juoksuttaa eikä ratsastaa kiitolaukkaa/kiitoravia. Kilpailuvauhtinen verryttely tapahtuu vain raviradalla. Raviradalle pääsee aikataulun mukaisesti ratsastamaan ennen kilpailuja ja aina lähtöjen välissä. Kilpailijat voivat siis lämmitellä useampaan otteeseen radalla aina lähtöjen välissä. Hitaammat vauhdit ratsastetaan ulkoreunaa myötäpäivään ja kovemmat vauhdit sisärataa vastapäivään. Varmista aina, ettet käännä takaa tulevan eteen tai hidasta varomattomasti. Siirrä hevonen keskiradalle hidastaaksesi, niin takaa tulevat voivat jatkaa sisärataa. Varikkoalueelle palatessa tee se ulkorataa pitkin siirtyen ajoissa käyntiin. Varikolla liikutaan kävellen. Verryttely tapahtuu radalla vain ratsain.

LAUKKALÄHTÖ: Varikkovalvojan ohjeilla siirrytään numerojärjestyksessä radalle. Esittelyssä ravataan etusuoran päähän tuomaritornille ja käännytään takaisin. Poikkeuksena 600 m matka, jolloin jatketaan suoraan lähtöpaikalle kaarteeseen.

Radalla lähettäjä ohjaa ratsukot linjalähtöön. Sisäradan ratsukko vetää lähtöä hallitussa ravissa eikä ratsukkoa saa ohittaa. Lähtölinjaa lähestyessä kuulutetaan YKSI-KAKSI-RATSASTA ja lippu heilahtaa. Laukan saa nostaa vasta lipun heilahtaessa. Ajanotto alkaa lipun heilahduksesta. Selkeästä varaslähdöstä lähtö uusitaan. Tässä tapauksessa lähtösuoran päässä nousee punainen lippu. Ratsukoiden tulee hiljentää vauhtia hallitusti  ja palata lähtöpaikkaan. Selkeästi edistävästä tai pitkästä yli 200 m ravista suoritus hylätään, mutta ratsastaa saa loppuun asti. Maaliin tulon jälkeen ratsasta takasuoralle tai vaikka kokonainen kierros ennen kokoontumista palkintojenjakoon varikko portille tai poistumiseen radalta.

MONTÉ-LÄHTÖ: Varikkovalvojan ohjeilla siirrytään numerojärjestyksessä radalle. Esittelyssä ravataan etusuoran päähän tuomaritornille ja käännytään takaisin. Poikkeuksena 600 m matka, jolloin jatketaan suoraan lähtöpaikalle kaarteeseen.

Radalla lähettäjä ohjaa ratsukot linjalähtöön. Sisäradan ratsukko vetää lähtöä hallitussa ravissa eikä ratsukkoa saa ohittaa. Lähtölinjaa lähestyessä kuulutetaan YKSI-KAKSI-RATSASTA ja lippu heilahtaa. Ravia saa kiihdyttää vasta lipun heilahtaessa. Ajanotto alkaa lipun heilahduksesta. Selkeästä varaslähdöstä lähtö uusitaan. Tässä tapauksessa lähtösuoran päässä nousee punainen lippu. Ratsukoiden tulee hiljentää vauhtia hallitusti  ja palata lähtöpaikkaan. Yksi laukka sallitaan, mutta toinen laukka johtaa hylkäykseen. Myös pitkästä yli 200 m laukasta suoritus hylätään. Ratsukko saa kuitenkin ratsastaa lähdön loppuun asti. Maaliin tulon jälkeen ratsasta takasuoralle tai vaikka kokonainen kierros ennen siirtymistä palkintojenjakoon varikko portille tai poistumiseen radalta.

AIKATAULU: Aikataulu julkaistaan sähköisessä kansliassa osoitteessa www.laukkaderby.fi ja tapahtuman Facebook-sivulla torstaina 27.6.2024 klo 20 mennessä.

PALKINNOT: Sarjoissa jaetaan voittajalle ja kahdelle sijoittuneille ruusukkeet sekä sponsorien lahjoittamat tavarapalkinnot. Lisäksi jokaisessa sarjassa jaetaan yhdelle ratsukolle Black Horse- Tsempparipalkinto ruusukkeineen. Tavarapalkinnot noudetaan ruusuketta vastaan varikon valjastuskatoksen buffetpisteestä. Palkintojenjaosta pois jääminen johtaa palkinnon menettämiseen, palkintoja ei lähetetä jälkikäteen postitse.

PALKINTOJENJAKO: Palkintojenjako suoritetaan jokaisen sarjan jälkeen tulosten selvittyä raviradalla, tuomarikopin edessä. Palkintojenjakoon kokoonnutaan radan portilla, missä ratsukoille jaetaan jo valmiiksi ruusukkeet (voittaja, kaksi sijoittunutta ja tsempparipalkinto). Palkintojenjakoon seurataan radalla olevaa henkilöä ja hänen ohjeitaan. Ponisarjoissa saa mielellään tulla mukaan myös taluttaja, jos poni ei seiso rauhallisesti paikallaan palkintojenjaossa.

AJO-OHJEET JA HEVOSKULJETUKSET: Porvoon Ravirata Kokonniemi, Lapinniementie 12, 06100 Porvoo. Moottoritieltä ramppi 60, Porvoota kohti. Kolmannet valot McDonald'sin kohdalta oikealle. Eteenpäin kunnes käännytään valoista vasemmalle: Kokonniemi (Jääkiekkotie). Kilometri eteenpäin ja pysäköinti on kenttää vastapäätä vasemmalla Ratsutallin maneesin vieressä (hevosautot) tai heti tallin jälkeen oikealla varikkoalueella (trailerit).  Noudatathan varikolla järjestäjien opastusta ja pyrittehän tulemaan kimppakyydein rajallisen traileriparkkitilan vuoksi.  Yleisöparkit Kokonhallin ja Jäähallin parkkipaikoilla, josta kävelymatka kilpailupaikalle noin 400 m. Yleisöä pyydetään myös ottamaan huomioon parkkitilan mahdollinen rajallisuus.

MUUTA TÄRKEÄÄ: Katsojat ja kilpailijat tulevat ja osallistuvat kisoihin omalla vastuullaan. Kilpailijalla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus (joko SRL:n jäsenyyden tai Green cardin kautta tai oman vakuutusyhtiön vapaa-ajan urheilu-/tapaturmavakuutus).

Kilpailujen ajan paikalla ovat ensiavusta vastaavat sairaanhoitajat, eläinlääkäri ja kengittäjä. Ensiapuvastaavat ja eläinlääkäri kiertävät tapahtuma-alueella. Tarvittaessa voit pyytää apua keneltä tahansa järjestäjistä ja he auttavat ensiapuyksikön/eläinlääkärin paikalle. Järjestäjät tunnistat pinkistä t-paidasta tai huomioliivistä. Kengittäjä löytyy varikkoalueelta kanslian vierestä valjaskatokselta.

Tulokset julkaistaan sähköisessä kansliassa osoitteessa www.laukkaderby.fi ja päivitetään myös kilpailun Facebook-sivulle päivän aikana.

Varikolta löytyy hevosille vettä vesisäiliöissä, omat ämpärit mukaan.

Varikkoalueelta löytyy oma buffa osanottajille ja taustajoukoille. Lisäksi yleisöalueella on kaksi buffapistettä ja ruokarekka.

Puucee on varikolla Kiitolinjan kontin oikealla puolella. Lisäksi yleisöalueella on kaksi puucee:tä ja kaksi Porvoon ratsastuskentän läheisyydessä.

Tupakointi salittua ainoastaan erikseen merkityllä tupakointialueella yleisöalueen puuceen vieressä.

Maksuvälineenä käy käteinen ja MobilePay.

Kilpailujen tuomarina toimii Erja Losio. Kilpailuihin ja lähtölistoihin liittyvät tiedustelut ratsastusseura.skurary@gmail.com. Kanslian puhelinnumero on 050 530 4064 (käytössä vain kisapäivänä).

Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin.

Kiitolaukka- ja kiitoraviohje

¤ Varsinainen lämmittely tapahtuu raviradalla. Hitaammin lämmittelevät ratsukot kiertävät ulkorataa pitkin “väärään” suuntaan eli myötäpäivään (sininen nuoli), nopeammin lämmittelevät ratsukot kiertävät sisärataa pitkin kilpailusuuntaan eli vastapäivään (vihreä nuoli). 


¤ Rata on avoinna lämmittelyyn kaikille ratsukoille ennen kilpailujen alkua sekä aina lähtöjen välissä. Kilpailijat voivat siis lämmitellä useampaan otteeseen radalla aina lähtöjen välissä.


¤ Poneille on varattu omat veryttelyajat. Tarkemmat veryttelyajat löydät kilpailuiden aikataulusta.


¤ Rauhallinen verryttely, jäähdyttely ja käyntiratsastus tapahtuu ratsastuskentällä. Ratsastuskentällä ei saa juoksuttaa eikä ratsastaa kiitolaukkaa/kiitoravia.


¤ Palkinnot jaetaan jokaisen lähdön jälkeen, kun tulokset varmistuvat.


¤ Muista lämmitellä hevosesi/ponisi ajoissa, huolehdi myös juottamisesta ja jäähdyttelystä.

Lähdön kulku


1. ESITTELYYN SAAPUMINEN RAVISSA

2. LÄHTÖÖN KOKOONTUMINEN (1000 M SARJAT)

3. RATSUKOT RINNAKKAIN, ASKELLAJINA RAVI

> sisäradan hevonen vetää ravissa lähtöä

> sisäradan hevosta EI SAA OHITTAA ENNEN LÄHTÖLINJAA

> lähtölinjalle saavutaan HALLITUSSA ravissa

> laukan saa nostaa/ravia saa kiihdyttää vasta, kun lippu heilahtaa


LÄHTÖKÄSKY KUULUU YKSI-KAKSI-RATSASTA JA LIPPU HEILAHTAA, TÄSTÄ ALKAA AJANOTTO


4. LÄHTÖLINJA (1000 M SARJAT) JA MAALIPAALU (KAIKKI SARJAT)

5. MAALIIN TULON JÄLKEEN JATKA KILPAILUSUUNTAAN. POISTU RADALTA

    SISÄÄNTULOPORTISTA (1) VASTA SEURAAVALLA KIERROKSELLA. SIIRRÄ

    HEVOSESI/PONISI AJOISSA RAVIIN JA POISTU RADALTA KÄYNNISSÄ.

6. LÄHTÖÖN KOKOONTUMINEN (600 M SARJAT)

7. LÄHTÖLINJA (600 M SARJAT)

Aluekartat

Kartta - Hevosajoneuvot

Kartta - Ratsukot

Black Horse tsempparipalkinto

Porvoon Laukkaderbyssä palkitaan Black Horse tsempparipalkinnolla jokaisessa lähdössä yksi ratsukko. Palkittava ratsukko saa ruusukkeen ja noin 30 - 50 € arvoisen tavarapalkinnon.


Kenelle Black Horse Tsempparipalkinto jaetaan:

Black Horse Tsempparipalkinnon saajat valitsee kilpailun tuomaristo.

Black Horse Tsempparipalkinto jaetaan seuraavin perustein:

Tsempparipalkinto jaetaan ratsukolle hyvästä meiningistä ja yhteispelistä hevosen kanssa.

Tsempparipalkinnon saajan ei tarvitse olla parhaita eikä sijoittua vaan he ovat hyvä tiimi ratsukkona.

Tsempparipalkinnon saaja kunnioittaa sääntöjä, kilpatoveriaan sekä muita kilpailijoita.

Tapahtuman valokuvaus - Heidi Lammi Photography

Jokainen hetki on ikuistamisen arvoinen ja jokainen ansaitsee saada omat hetkensä taltioiduksi. Siksi Laukkaderbyssä kameran kanssa menossa mukana on tapahtuman virallinen valokuvaaja Heidi Lammi.

Nuoruusvuosina kilpailin kenttä- ja esteratsastuksessa kansallisella tasolla ja lajitaustasta johtuen kuvaukseni painottuvat hevosiin ja hevosurheiluun. Olen kuvannut ratsastuksen tähtihetkiä Suomessa ja ulkomailla yli kymmenen vuoden ajan. Teen tapahtumakuvausten lisäksi myös yksityiskuvauksia.

Voit tutustua palveluihin ja ottamiini kuviin kotisivuillani Heidi Lammi Phgotography ja somessa @heidilammiphotography.

Odotan Porvoon laukkakilpailuja innokkaasti ja uskon että tapahtumassa on huikea tunnelma!

Tapahtuman videointi - Haven Live

Haven Live on mukana videoimassa Porvoon Laukkaderbyn tapahtumia. Näin saadaan välitettyä päivän tunnelmaa myös muualle päin Suomea ja ratsukot voivat halutessaan jälkikäteen katsoa videolta lähtönsä tapahtumia.

Haven Live on kotimainen ratsastusurheilukanava, joka tuottaa suorat lähetykset ja tallenteet kaikista merkittävistä hevostapahtumista Suomessa.

Haven Live hinnasto

10 € / yksi lähteys

30 € / kuukausi

120 € / vuositilaus


10 € suoritusvideo YouTubeen

20 € suoritusvideo tiedostona

HUOM! suurten erojen sattuessa kamera kuvaa kärkijoukkoa

 © 2024 Skura ry